Vedugnspizza

Min bror Jörgen, Britthelen och yngsta barnen Sara och Rebecca stannade några dagar. En shoppingdag på Vilhelmina är inte fulländad utan sameslöjden och fika på Stenmans. Numera har Stenmans både gott och billigt fika. Själv nostagifrossade jag i en bägare mjukglass. Bergmans fisk och EG Vilt är också obligatoriska stopp på vägen.

Plötsligt en dag fick tjejerna för sig att tova ull. Det blev lite hjärtan och tvålar. Brodering sedan.

I Skogs bagarstuga gräddar Sara tunnbröd. Vedugnsbakat tunnbröd. Elden som brinner runt kanterna gör hela skillnaden.

Helen Sånglöf Norberg (som också heter Britt-Helen) och Britthelen Almquist var de som drev bakprojektet.

Vi män dök upp när bakningen var klar och ugnen ledig. Vi lovordade och godkände brödets smak och konsistens medan smöret smälte och rann över fingrarna, varefter vi övergick till pizzabakning.

Vedugnspizza är den exklusivaste sorten i Stokholms innerstad. Så också i Skog. Tunnbrödsdegen är kanske inte riktigt rätt för pizza. Men vi orkade inte göra någon extra deg.

Skapa mer i Skog och mark!

Stanley Almqvist
lokal kreatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.