Perfekt väder för en dag i bakstugan. Skog har ju en utmärkt vedugn som bara längtar efter oss.
Hyr stugan för en hundring!
Lennart och Elin tar på sig uppgiften att tända i ugnen på morgonen.
Rätt snart är hällen het och det är dags att raka undan kolen och blåsa rent från aska.
Bagarna är också beredda, med hårskydd och hungrig blick!
Vi börjar med en, för oss, ny variant: gaahkoeh, samiskt ryggsäcksbröd. Det är lite tjockare, lite mindre kakor.
Men när tunnbrödsdegen läggs upp ansluter Heléne Sånglöf och entusiasmen stiger!
Nu är vi full arbetsstyrka. Lennart gräddar, Margareta skär, Elin och Heléne bakar och jag går runt lite.
Jo, jag bakar också. Man måste ju vara karl för sitt huckle 🙂
Knåda, dela upp degen och rulla bullar som får jäsa.
Kavla ut med randkaveln.
Nagga kakan och borsta av innan den går in i ugnen.
Dagen avslutas stilenligt med pizza – vedugnspizza kan man kosta på sig när man har en hel stenugn för sig själv.
Stanley Almqvist
tunnbrödsätare