Regndag = bakdag

IMG_0856

Perfekt väder för en dag i bakstugan. Skog har ju en utmärkt vedugn som bara längtar efter oss.
Hyr stugan för en hundring!

IMG_8971

Lennart och Elin tar på sig uppgiften att tända i ugnen på morgonen.

IMG_0858

Rätt snart är hällen het och det är dags att raka undan kolen och blåsa rent från aska.

IMG_0859

Bagarna är också beredda, med hårskydd och hungrig blick!

IMG_4687

Vi börjar med en, för oss, ny variant: gaahkoeh, samiskt ryggsäcksbröd. Det är lite tjockare, lite mindre kakor.

IMG_0861

Men när tunnbrödsdegen läggs upp ansluter Heléne Sånglöf och entusiasmen stiger!

IMG_4690

Nu är vi full arbetsstyrka. Lennart gräddar, Margareta skär, Elin och Heléne bakar och jag går runt lite.

IMG_8976

Jo, jag bakar också. Man måste ju vara karl för sitt huckle 🙂

IMG_4714

Knåda, dela upp degen och rulla bullar som får jäsa.

IMG_4692

Kavla ut med randkaveln.

IMG_4697

Nagga kakan och borsta av innan den går in i ugnen.

IMG_8985

Dagen avslutas stilenligt med pizza – vedugnspizza kan man kosta på sig när man har en hel stenugn för sig själv.

Stanley Almqvist
tunnbrödsätare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.