Nyår 2019


Nyårsaftonens middag gjorde vi tillsammans med gästerna. Här slutfixade Sara dukningen och förrätten.


Fästfolket Sara Almqvist och Daniel Gramner firade med oss på Skog 46.


Sara kom med förrätten: Toast med skagenröra.


Suovas till varmrätt var nytt för i år. (Samisk snabbmat) Men efterrätten blev den obligatoriska kanelpafait med kinuskisås med lingon. Även kallad kanelparafajt med skitsnuski sås, viket finner sin förklaring i släktens anekdoter.


Ostbrickan som alltid intas en stund före tolvslaget finns det däremot inget att säga om – mer än att den blir så liten när man bara är fyra vid bordet.


Efter nedräkningen till nytt år hade vi som vanligt en liten andakt när vi tänkte på släkt och vänner och lade funderingarna på det nya året i knäet på vår Herre – medan grannarna tände fyrverkerierna.
Det är därför våra raketer alltid går upp en kvart efter alla andra. En tradition på Skog 46 efter Märta och Gustaf Almqvist.

Gott nytt år Skog och Mark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.