Det här är en kolbulle. Fläskpannkaka på standardsvenska.
Tjusningen med kolbulle är skogshuggarnas hundraåriga tradition. Och smaken förstås. Som all snabbmat baseras den på fett och snabba kolhydrater, med knaprig yta, djup sälta och en frisk doft av levande eld. Lingonsylten läggs på som en sötsur brytning.
Varannan minut serverades en ny gäst. Runt 140 portioner gick åt på fyra timmar!
Låt dig inte luras av dyra kopior på marknader. Riktiga kolbullar ska stekas av riktiga skogsarbetare och helst i byn Skog. Grannbyn Skansholm håller paltting men vi i Skog valde att hylla kolbullen med en dag, och vi har hållit på med det i många år. Men årets fest var drn varmaste och soligste.
Annonsen för årets kolbulledag. Loppis, fika och dragspel ger bra stämning.
Stanley Almqvist
blev mätt på 2